Depression

Depression er ofte en konsekvens af forskellige former for overbelastning. Det kan være som følge af dødsfald, sygdom, skilsmisse eller andre belastende omstændigheder. Der kan være tale om depression i let grad, som ikke ændrer, hvad du laver i din dagligdag, til depression i moderat eller svær grad, som måske betyder sygemelding fra uddannelse eller arbejde. Nogen oplever kun en enkelt depression i deres liv, andre oplever det flere gange. For nogen er depression kombineret med andre psykiske vanskeligheder bl.a. angst.

Symptomer på depression kan være tristhed, ingen energi eller lyst til at foretage sig noget. Ting, der før virkede ligetil, virker nu helt uoverskuelige. Det er svært at forstille sig, at det nogen sinde kan blive bedre. Ens selvværdsfølelse er lavere end normalt. Mange har søvnproblemer, svært ved at koncentrere sig og bliver glemsomme. Man kan spise for lidt eller for meget ved at trøstespise. Man kan have skyldfølelse og selvmordstanker. Mange har svært ved at kende sig selv og bliver bekymrede for den måde, de fungerer på.
Situationen kan blive yderligere belastet ved bekymring for, om man kan beholde sit arbejde, ens økonomiske situation m.v.

Jeg har 25 års erfaring med depressionsbehandling. Der er meget viden om depression og forskellige metoder og værktøjer til at afhjælpe depression. I samtalen finder vi frem til hvilke, der er mest virksomme for dig.

Du er velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende snak om dit behov for samtale. Du kan ringe eller skrive via mail. Kontakt.

pic1